Spørgsmål og Svar

Se de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder inden for de tre hovedkategorier herunder

Økonomiske spørgsmål

Praktiske spørgsmål

Tekniske spørgsmål

Økonomiske spørgsmål

Vi bestræber os på at gøre finansieringen og økonomien så nem og gennemsigtig som muligt.

Hvad er inkluderet i den samlede pris for en varmepumpe gennem Bodil Energi?

Følgende er inkluderet i prisen:
Afmontering og bortskaffelse af dit gamle fyr.
Montering og installation af din nye varmepumpe.
Papirarbejde ift. at rette BBR og ansøge om energitilskud.

For 2.000 kr. ekstra om året får du også et medfølgende serviceabonnement. I serviceabonnementet får du det årlige lovpligtige serviceeftersyn på din varmepumpe og kan tilkalde hjælp, hvis noget mod forventning skulle gå i stå eller drille.

Du kan ringe til os på +45 71 74 18 41
eller booke en tid på her

Hvad koster en varmepumpe?

Der er flere faktorer, der spiller en rolle, men essentielt handler det om dit varmeforbrug/behov, som man kan beregne ud fra det nuværende forbrug eller data om boligen som f.eks. boligareal, opvarmningsform, antal personer i husstanden, boligens alder etc.


Hvad kan bedst betale sig fjernvarme eller varmepumpe?

Det kommer an på følgende tre faktorer:

1. Er der fjernvarme med tilslutnings- og forblivelsespligt i dit område?
2. Hvilken variabel pris (pris pr. megawatt-time) skal du betale for fjernvarme i dit område?
3. Hvor høj er den faste udgift til fjernvarme i dit område?

Prisen på fjernvarme afhænger af, i hvilket område du har bopæl, der findes nemlig mere end 400 fjernvarmeforsyninger med varierende priser. Siden d. 1. oktober 2019 har det ikke være lovligt at indføre tilslutningspligt til forbrugere ved opførelsen af nye anlæg.

Vi vil med glæde tjekke både priser og forsyning i dit område.
Bare skriv din adresse, navn og forbrug/år til hej@bodilenergi.dk

Ellers kan du selv se priser på https://www.dingeo.dk/fjernvarme/

Hvad kan bedst betale sig varmepumpe eller træpillefyr?

Din varmeudgift og service vil med et træpillefyr ofte være ca. 2.000 kr. dyrere om året end med en varmepumpe.
Det lyder ikke som så meget, men derudover er der også følgende parametre, du bør overveje ift. et træpillefyr:

  1. Du skal fylde pillefyrets beholder op med træpiller ca. 1 gang om ugen.
  2. Du skal rense pillefyret ca. 1 gang om ugen for at sikre det bedste udbytte af varmen.
  3. Det kræver en del plads til træpiller, og disse kan støve.
  4. Om sommeren vil det oftest ikke kunne svare sig at fyre med pillefyr, da det producerer mere varme, end husstanden har behov for. Derfor vil et pillefyr som oftest skulle suppleres med en anden opvarmning af vand i sommerperioden.

Er træpillerne ikke fremstillet af restmateriale fra f.eks. møbelproduktion, udleder de mere CO2 ved afbrænding end f.eks. kul. Du kan starte med selv at prøve vores beregner her

Ellers kan vi beregne, hvilken varmepumpeløsning der passer til dit behov. Du kan bare booke en tid til at snakke med os.

 

Er det dyrt i el at have en varmepumpe?

Varmepumper bruger vind eller jordens energi til at lave varme, men er stadig drevet af el, og derfor vil dit elforbrug stige. Det er dog vigtigt at påpege, at elprisen for din varmepumpe er lavere end normalt, når du bruger over 4.000 kWh om året (også kaldet reduceret elafgift — se spørgsmål herom). Med regeringens forslag vil prisen falde yderligere i 2021. Desuden har man ikke en anden regning til opvarmning, som man har ved olie, træ og gas.

Se mere om reduceret elpris til varmepumper i spørgsmålene herunder. Eller tjek din mulige besparelse i vores beregner

Får man en reduceret elafgift/elpris når man har en varmepumpe?

Ja, det kan du. Du får reduceret elafgift, når du bruger en varmepumpe til opvarmning.
Den reducerede elafgift træder i kraft, når du har brugt 4.000 KWh/år. Det vil sige, at alt elforbrug over 4.000 KWh/år bliver billigere, også selvom du, allerede før varmepumpen blev installeret, havde et højere elforbrug. I øjeblikket er reduktionen i elpris således:

Forbrug op til 4.000 kWh/år: 88,40 øre uden moms
Forbrug over 4.000 kWh/år: 25,90 øre uden moms (besparelse 62,50 øre/kWh)

En familie på 4 med et 140 m2 hus fra 60’erne med en luft til vand-varmepumpe vil typisk spare omkring 3.525 kr./år i reduceret elafgift.

For at få reduceret elafgift skal man rette sine BBR-oplysninger og ansøge hos sit elselskab. Dette vil vi med glæde gøre for dig, hvis du bestiller din varmepumpe gennem os.

Kan jeg få håndværkerfradrag når jeg køber en varmepumpe?

Ja. Når du skifter til en ny jord- eller luft til vand-varmepumpe, kan du benytte dit håndværkerfradrag og trække arbejdslønnen til installationen fra i skat. Man har cirka 12.000 kr. årligt i fradrag pr. person (over 18), som bor i husstanden. Man kan kun få fradrag på arbejdslønnen og ikke materialerne.

En familie med to voksne kan spare cirka 6.500 kr. i håndværkerfradrag på installation af en luft til vand-varmepumpe.

Hvis du bestiller din varmepumpe gennem Bodil, så hjælper vi dig med at søge om fradraget.

Hvis man modtager skrotningstilskudet, kan man dog ikke modtage håndværkerfradrag

Praktiske spørgsmål

Vi bestræber os på at gøre det så let som muligt, og hvis du har andre spørgsmål, hører vi gerne fra dig.

Hvor lang tid tager en installation?

Det kommer an på, om du skal have installeret luft til vand-varmepumpe eller jordvarme.
Ved luft til vand-varmepumpe tager det kun 1-2 dage.
Ved jordvarme 2-3 dage.


Kan jeg selv installere en varmepumpe?

Kun hvis du er autoriseret VVS’er.

Selv for en autoriseret VVS’er kan en varmepumpe være lidt kompliceret at installere korrekt, hvis man ikke gør det så ofte. Det kan resultere i nedsat ydeevne. Derfor har vi kun installatører, som installerer varmepumper jævnligt og har gjort det i flere år.
Installation er inkluderet i den pris, du får fra os.


Hvor stor en varmepumpeløsning skal jeg bruge?

Det afhænger af dit varmebehov/forbrug. Vi kan beregne dette ud fra offentlige BBR-data om din bolig og rådgive dig til, hvilken løsning der passer bedst til netop dit hus.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon +45 71 74 18 41
eller booke en tid her

Hvor kan en varmepumpe placeres?

Ved en luft til vand-varmepumpe skal udedelen placeres min. 3 meter fra et naboskel. Derudover bør den ikke placeres lige under soveværelsesvinduet. Dog er de varmepumper, vi tilbyder, så lydsvage, at et par meter fra soveværelset ofte er nok til, at de ikke forstyrrer. Indedelen kan placeres i fx. bryggerset og svarer størrelsesmæssigt til et køleskab. Derudover kommer tilslutningen af diverse VVS-materialer.

Ved jordvarme skal der graves nogle jordslanger ned på grunden. Det kræver som oftest et udendørsareal på 350-750 m2. Indedelen kan placeres i fx. bryggerset og svarer størrelsesmæssigt til et køleskab. Derudover kommer tilslutningen af diverse VVS-materialer.

Hvor meget støjer en varmepumper?

De modeller, vi tilbyder, er meget lydsvage. De ligger på mellem 53-60 dB for luft til vand-varmepumpernes udedel eller 43 dB for jordvarmepumpernes indedel.

Til sammenligning har et normalt køleskab et lydniveau på omkring 50 dB og en opvaskemaskine omkring 70 dB. 

Hvorfor skal man have service på sin varmepumpe?

Det er lovpligtigt at få foretaget et årligt serviceeftersyn på sin varmepumpe. Det er det helt grundlæggende, fordi varmepumper indeholder kølemiddel, og det kan være skadeligt for miljøet, hvis det slipper ud af pumpen. Men ved et årligt eftersyn sørger man for at opretholde varmepumpens ydeevne, så den holder længere og opretholder sin optimale funktion.

Hvor meget vedligeholdelse kræver en varmepumpe?

En varmepumpe er vedligeholdelsesfri. Når den først er installeret, kører den af sig selv. Du er dog forpligtet til et årligt serviceeftersyn af en uddannet servicemontør, uanset hvilken type varmepumpe du vælger. Ved eftersynet gennemgår servicemontøren din varmepumpe og sikrer, at den fungerer optimalt.

Hvis varmepumpen ikke vedligeholdes, falder effekten, og strømforbruget stiger — og så stiger dine varmeudgifter tilsvarende.

Tekniske spørgsmål

Den tekniske information handler om de grundlæggende tekniske elementer af en varmepumpe. Hvis du ønsker en dybere forståelse, så skriv gerne til os. 

Hvad er en jordvarmepumpe / et jordvarmeanlæg?

En jordvarmepumpe optager og udnytter den solenergi, der lagres i jorden, til opvarmning af din bolig og dit brugsvand. En jordvarmepumpe består foruden en varmepumpe af en jordvarmeslange, der graves ned i jorden.

Se også denne side hvor vi forklarer om de tre typer varmepumpe

Hvordan fungerer jordvarmepumper?

En jordvarmepumpe består foruden en varmepumpe af en jordvarmeslange, der graves ned i jorden.

Jordvarmeslangen henter energien fra jorden og sender den videre til en fordamper, hvorfra energien udvindes. Herefter transporteres energien videre til kondensatoren og sidenhen til kompressoren, som øger trykket og får temperaturen til at stige yderligere. Til sidst afleveres energien til centralvarmeanlægget, så du kan få varme i din bolig og varmt vand fra hanerne.

Se også denne side

Hvad er en luft-til-vand varmepumpe?

En luft vand-varmepumpe udnytter og genbruger varmeenergien fra udeluften via en udedel og en indedel, som tilsammen producerer varmt vand både til boligens centralvarme og brugsvand. Pumpen kan levere varme året rundt, selv når der er frostgrader udenfor.

Se også denne side med forklaring om hvordan varmepumper fungerer

Hvordan fungerer en luft-til-vand varmepumpe?

Varmepumpen indeholder et anlæg med en ventilator, som trækker luften ind. Luften føres derefter forbi en varmeveksler, hvorfra der skabes et tryk, som bliver til varme. Denne type varmepumpe er eldrevet og leverer mere varmeenergi, end den anvender i elenergi. Det gør det til en billig, fremtidssikret og miljørigtig måde at opvarme din bolig og dit brugsvand på.

Se også denne side med yderligere forklaring

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Gode varmepumpeanlæg, som er tilpasset din bolig og installeret korrekt, har ofte en levetid på mere end 15 år. Typiske levetider:

  • Luft til vand-varmepumpe: 12-18 år
  • Jordvarmepumpe: 14-20 år — jordslangerne har dog en levetid på ca. 50 år, så de kan benyttes ved køb af næste jordvarmepumpe.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Bliv kontaktet af en af vores rådgivere og
få svar på dine spørgsmål

Adresse og Kontaktinfo

Ragnagade 7, 2100 København Ø
Danmark

+45 71 74 18 41
Telefontider: 09.00 - 17.00 alle hverdage

hej@bodilenergi.dk

Data og privatlivspolitik

CVR: 41246421

VE godkendt Installatør

Bliv ringet op af en af vores energikonsulenter

Skriv din email og telefonnummer, så vil en energikonsulent kontakte dig til en uforpligtende samtale.

Eller tag selv kontakt på: 
+45 31 10 69 72 
Hej@bodilenergi.dk

Tak for din interesse i Bodil! Vi har modtaget dine oplysninger og en af vores energikonsulenter vil kontakte dig inden for 48 timer.