Hvad betyder folketingets nye klimaaftale for mig?
10. June 2020

Har du olie eller gas som opvarmning vil du muligvis blive påvirket af den nye klimaaftale som regeringen og folketinget har vedtaget. Men har du tænkt dig at skifte til varmepumpe, er der flere fordele at hente.

Den 22. Juni blev en ny klimaaftale vedtaget med et bredt flertal i folketinget. Aftalen indebærer en lang række initiativer og tiltag, hvor et helt centralt element er en ambition om at udfase olie- og naturgasfyr og gøre det billigere at skifte til mere miljøvenlige opvarmningsformer. 

I den forbindelse er der aftalt at der vil komme højere afgifter på olie og gas til opvarmning. Det vil dermed blive dyere at have olie og gas som opvarmning. Satsen for rumvarmeafgiften for fossile brændsler forhøjes fra 56,7 kr. pr. gigajoule (GJ) til 62,3 kr. pr. GJ. Herudover vil man fjerne forbruger bindingerne til naturgas.

Tilgengæld bliver elvarmeafgiften stort set afskaffet, så prisen på el til boligopvarmning bliver tæt på det halve af den almindelige elpris pr. kWh. Fra 15,5 øre pr. kilowatt-time (kWh) til 0,8 øre/kWh.

Det betyder, at et gennemsnitligt parcelhus, der får sin varme fra varmepumpe sparer 3.000 kr. om året.

regeringen klimaaftale

Afgiftssystemet skal i højere grad understøtte den grønne omstilling, hvor det skal være dyrere at varme op med fossile brændsler og billigere at varme op med elektricitet fra varmepumper (luft-til-vand og jordvarme).

 Desuden er det besluttet at afsætte i størrelsesorden 7 mio. kr. om året ”målrettet forbrugersikkerhed samt sikker implementering, der skal understøtte omstillingen fra olie- og gasfyr til eldrevne varmepumper,” som det lidt kryptisk er formuleret i aftaleteksten.

Det nye afgift system træder i kraft allerede den 1. januar 2021

Du kan læse hele klimaaftalen her 

Adresse og Kontaktinfo

Ragnagade 7, 2100 København Ø
Danmark

+45 71 74 18 41
Telefontider: 09.00 - 17.00 alle hverdage

hej@bodilenergi.dk

Data og privatlivspolitik

CVR: 41246421

VE godkendt Installatør

Bliv ringet op af en af vores energikonsulenter

Skriv din email og telefonnummer, så vil en energikonsulent kontakte dig til en uforpligtende samtale.

Eller tag selv kontakt på: 
+45 31 10 69 72 
Hej@bodilenergi.dk

Tak for din interesse i Bodil! Vi har modtaget dine oplysninger og en af vores energikonsulenter vil kontakte dig inden for 48 timer.